Help!

Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working?

 
Post new topic   General Reply to Topic (not reply to a specific post)    Forums Home -> Contacts RSS
Next:  Creating envelopes  
Author Message
Stephanie
External


Since: Jan 15, 2005
Posts: 117



PostPosted: Mon May 30, 2005 8:56 pm    Post subject: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working?
Archived from groups: microsoft>public>outlook>contacts (more info?)

I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a Contact name
into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not work.
Back to top
Russ Valentine [MVP-Outlo
External


Since: Mar 21, 2005
Posts: 8749



PostPosted: Mon May 30, 2005 11:57 pm    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

You have provided no information. Explain why you think "AutoComplete" is
not working. Make sure you mention how many messages you have sent to
populate your autocompletion cache.
--
Russ Valentine
[MVP-Outlook]
"Stephanie" wrote in message

>I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a Contact
>name
> into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not work.
Back to top
Stephanie
External


Since: Jan 15, 2005
Posts: 117



PostPosted: Mon May 30, 2005 11:57 pm    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

It's very simple, when I open a new email to send and try to type in my
contact's name (I'm typing in the full name, first name, then last)
AutoComplete does not kick in. I've gone into my Tools, and made the
appropriate X to use AutoComplete in Advanced Email set up, and that doesn't
seem to make it happen. I've even closed out Outlook after making that
adjustment and reopened Outlook, assuming that maybe the change won't take
place until doing that, and it still doesn't work.

Any ideas? I have Outlook 2003.

"Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:

> You have provided no information. Explain why you think "AutoComplete" is
> not working. Make sure you mention how many messages you have sent to
> populate your autocompletion cache.
> --
> Russ Valentine
> [MVP-Outlook]
> "Stephanie" wrote in message
>
> >I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a Contact
> >name
> > into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not work.
>
>
>
Back to top
Russ Valentine [MVP-Outlo
External


Since: Mar 21, 2005
Posts: 8749



PostPosted: Tue May 31, 2005 1:43 am    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

The question I posed to you was not answered.
Enabling the option and restarting Outlook would do nothing to populate your
autocompletion cache.
--
Russ Valentine
[MVP-Outlook]
"Stephanie" wrote in message

> It's very simple, when I open a new email to send and try to type in my
> contact's name (I'm typing in the full name, first name, then last)
> AutoComplete does not kick in. I've gone into my Tools, and made the
> appropriate X to use AutoComplete in Advanced Email set up, and that
> doesn't
> seem to make it happen. I've even closed out Outlook after making that
> adjustment and reopened Outlook, assuming that maybe the change won't take
> place until doing that, and it still doesn't work.
>
> Any ideas? I have Outlook 2003.
>
> "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
>
>> You have provided no information. Explain why you think "AutoComplete" is
>> not working. Make sure you mention how many messages you have sent to
>> populate your autocompletion cache.
>> --
>> Russ Valentine
>> [MVP-Outlook]
>> "Stephanie" wrote in message
>>
>> >I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a Contact
>> >name
>> > into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not work.
>>
>>
>>
Back to top
Stephanie
External


Since: Jan 15, 2005
Posts: 117



PostPosted: Tue May 31, 2005 1:43 am    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

OK, already, how do I "Populate" my autocompletion cache???

"Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:

> The question I posed to you was not answered.
> Enabling the option and restarting Outlook would do nothing to populate your
> autocompletion cache.
> --
> Russ Valentine
> [MVP-Outlook]
> "Stephanie" wrote in message
>
> > It's very simple, when I open a new email to send and try to type in my
> > contact's name (I'm typing in the full name, first name, then last)
> > AutoComplete does not kick in. I've gone into my Tools, and made the
> > appropriate X to use AutoComplete in Advanced Email set up, and that
> > doesn't
> > seem to make it happen. I've even closed out Outlook after making that
> > adjustment and reopened Outlook, assuming that maybe the change won't take
> > place until doing that, and it still doesn't work.
> >
> > Any ideas? I have Outlook 2003.
> >
> > "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
> >
> >> You have provided no information. Explain why you think "AutoComplete" is
> >> not working. Make sure you mention how many messages you have sent to
> >> populate your autocompletion cache.
> >> --
> >> Russ Valentine
> >> [MVP-Outlook]
> >> "Stephanie" wrote in message
> >>
> >> >I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a Contact
> >> >name
> >> > into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not work.
> >>
> >>
> >>
>
>
>
Back to top
Russ Valentine [MVP-Outlo
External


Since: Mar 21, 2005
Posts: 8749



PostPosted: Tue May 31, 2005 9:09 am    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

It was in my first post.
Send messages. Your cache is empty in a new installation and will not be
populated until you send messages.
--
Russ Valentine
[MVP-Outlook]
"Stephanie" wrote in message

> OK, already, how do I "Populate" my autocompletion cache???
>
> "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
>
>> The question I posed to you was not answered.
>> Enabling the option and restarting Outlook would do nothing to populate
>> your
>> autocompletion cache.
>> --
>> Russ Valentine
>> [MVP-Outlook]
>> "Stephanie" wrote in message
>>
>> > It's very simple, when I open a new email to send and try to type in my
>> > contact's name (I'm typing in the full name, first name, then last)
>> > AutoComplete does not kick in. I've gone into my Tools, and made the
>> > appropriate X to use AutoComplete in Advanced Email set up, and that
>> > doesn't
>> > seem to make it happen. I've even closed out Outlook after making that
>> > adjustment and reopened Outlook, assuming that maybe the change won't
>> > take
>> > place until doing that, and it still doesn't work.
>> >
>> > Any ideas? I have Outlook 2003.
>> >
>> > "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
>> >
>> >> You have provided no information. Explain why you think "AutoComplete"
>> >> is
>> >> not working. Make sure you mention how many messages you have sent to
>> >> populate your autocompletion cache.
>> >> --
>> >> Russ Valentine
>> >> [MVP-Outlook]
>> >> "Stephanie" wrote in message
>> >>
>> >> >I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a
>> >> >Contact
>> >> >name
>> >> > into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not
>> >> > work.
>> >>
>> >>
>> >>
>>
>>
>>
Back to top
Stephanie
External


Since: Jan 15, 2005
Posts: 117



PostPosted: Tue May 31, 2005 10:39 am    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

Russ, if you had told me in the very first email that messages have to be
"sent" in order to "populate" one's autocomplete cache, it would have saved
me about 24 hours of frustration. I appreciate your help, but would suggest
that you be a little more "user friendly" and simplify your instructions or
suggestions so that us neophites get it the first time. Thank you again.

"Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:

> It was in my first post.
> Send messages. Your cache is empty in a new installation and will not be
> populated until you send messages.
> --
> Russ Valentine
> [MVP-Outlook]
> "Stephanie" wrote in message
>
> > OK, already, how do I "Populate" my autocompletion cache???
> >
> > "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
> >
> >> The question I posed to you was not answered.
> >> Enabling the option and restarting Outlook would do nothing to populate
> >> your
> >> autocompletion cache.
> >> --
> >> Russ Valentine
> >> [MVP-Outlook]
> >> "Stephanie" wrote in message
> >>
> >> > It's very simple, when I open a new email to send and try to type in my
> >> > contact's name (I'm typing in the full name, first name, then last)
> >> > AutoComplete does not kick in. I've gone into my Tools, and made the
> >> > appropriate X to use AutoComplete in Advanced Email set up, and that
> >> > doesn't
> >> > seem to make it happen. I've even closed out Outlook after making that
> >> > adjustment and reopened Outlook, assuming that maybe the change won't
> >> > take
> >> > place until doing that, and it still doesn't work.
> >> >
> >> > Any ideas? I have Outlook 2003.
> >> >
> >> > "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
> >> >
> >> >> You have provided no information. Explain why you think "AutoComplete"
> >> >> is
> >> >> not working. Make sure you mention how many messages you have sent to
> >> >> populate your autocompletion cache.
> >> >> --
> >> >> Russ Valentine
> >> >> [MVP-Outlook]
> >> >> "Stephanie" wrote in message
> >> >>
> >> >> >I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a
> >> >> >Contact
> >> >> >name
> >> >> > into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not
> >> >> > work.
> >> >>
> >> >>
> >> >>
> >>
> >>
> >>
>
>
>
Back to top
Russ Valentine [MVP-Outlo
External


Since: Mar 21, 2005
Posts: 8749



PostPosted: Tue May 31, 2005 9:00 pm    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

Well, gee. I thought I stated that pretty clearly in my first post. I'm
sorry if it wasn't clear to you.
Try to put yourself in my shoes before you throw stones. Your first post
contained no information that would allow troubleshooting of your problem.
How am I supposed to know how familiar or unfamiliar you are with Outlook's
autocompletion feature? Most people using Usenet are well beyond the
neophyte stage if they are turning here for assistance. There is plenty of
good help here when questions are posted in sufficient detail. The more we
have to try to read your mind, the more difficult it becomes to tailor an
answer to your exact needs.
--
Russ Valentine
[MVP-Outlook]
"Stephanie" wrote in message

> Russ, if you had told me in the very first email that messages have to be
> "sent" in order to "populate" one's autocomplete cache, it would have
> saved
> me about 24 hours of frustration. I appreciate your help, but would
> suggest
> that you be a little more "user friendly" and simplify your instructions
> or
> suggestions so that us neophites get it the first time. Thank you again.
>
> "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
>
>> It was in my first post.
>> Send messages. Your cache is empty in a new installation and will not be
>> populated until you send messages.
>> --
>> Russ Valentine
>> [MVP-Outlook]
>> "Stephanie" wrote in message
>>
>> > OK, already, how do I "Populate" my autocompletion cache???
>> >
>> > "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
>> >
>> >> The question I posed to you was not answered.
>> >> Enabling the option and restarting Outlook would do nothing to
>> >> populate
>> >> your
>> >> autocompletion cache.
>> >> --
>> >> Russ Valentine
>> >> [MVP-Outlook]
>> >> "Stephanie" wrote in message
>> >>
>> >> > It's very simple, when I open a new email to send and try to type in
>> >> > my
>> >> > contact's name (I'm typing in the full name, first name, then last)
>> >> > AutoComplete does not kick in. I've gone into my Tools, and made
>> >> > the
>> >> > appropriate X to use AutoComplete in Advanced Email set up, and that
>> >> > doesn't
>> >> > seem to make it happen. I've even closed out Outlook after making
>> >> > that
>> >> > adjustment and reopened Outlook, assuming that maybe the change
>> >> > won't
>> >> > take
>> >> > place until doing that, and it still doesn't work.
>> >> >
>> >> > Any ideas? I have Outlook 2003.
>> >> >
>> >> > "Russ Valentine [MVP-Outlook]" wrote:
>> >> >
>> >> >> You have provided no information. Explain why you think
>> >> >> "AutoComplete"
>> >> >> is
>> >> >> not working. Make sure you mention how many messages you have sent
>> >> >> to
>> >> >> populate your autocompletion cache.
>> >> >> --
>> >> >> Russ Valentine
>> >> >> [MVP-Outlook]
>> >> >> "Stephanie" wrote in message
>> >> >>
>> >> >> >I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a
>> >> >> >Contact
>> >> >> >name
>> >> >> > into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not
>> >> >> > work.
>> >> >>
>> >> >>
>> >> >>
>> >>
>> >>
>> >>
>>
>>
>>
Back to top
Randy
External


Since: Jun 11, 2004
Posts: 193



PostPosted: Wed Jun 01, 2005 12:16 pm    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

Stephanie,

Russ knows this stuff better than most.

As an aside, we are releasing a utility that will let you import data from
an external source into your NK2 file. It will also let you open, edit,
export the data contained therein.

There's a workaround for populating the NK2 file where you don't need any
utility if you have the names or contacts.

You may wish to review the following link:
http://www.dcs-imaging.com/autocompletetips.htm as the workaround is
contained in it.
Randy
"Stephanie" wrote in message

>I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a Contact
>name
> into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not work.
Back to top
Bernadette
External


Since: Oct 24, 2004
Posts: 2



PostPosted: Wed Dec 21, 2005 9:28 pm    Post subject: RE: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

Stephanie,

I am having the same problem you were back in May. Tried to figure out if
you ever got it resolved but I couldn't tell. I got lost in the nk2 part.

My son imported the address book data from Outlook express on my old
computer by burning it onto a CD and uploading it that way. I am a new user
to Outlook and cannot get the AutoComplete to work with my existing
addresses. Nothing in the Help menu is helping.

Can you let me know how you resolved the problem?
Thanks,
Bernadette

"Stephanie" wrote:

> I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a Contact name
> into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not work.
Back to top
Russ Valentine [MVP-Outlo
External


Since: Mar 21, 2005
Posts: 8749



PostPosted: Thu Dec 22, 2005 2:53 am    Post subject: Re: Why is my AutoComplete in Outlook 2003 not working? [Login to view extended thread Info.]
Archived from groups: per prev. post (more info?)

Autocompletion has nothing to do with your Contacts.
It uses a cache of names created from email you have sent.
--
Russ Valentine
[MVP-Outlook]
"Bernadette" wrote in message

> Stephanie,
>
> I am having the same problem you were back in May. Tried to figure out if
> you ever got it resolved but I couldn't tell. I got lost in the nk2 part.
>
> My son imported the address book data from Outlook express on my old
> computer by burning it onto a CD and uploading it that way. I am a new
> user
> to Outlook and cannot get the AutoComplete to work with my existing
> addresses. Nothing in the Help menu is helping.
>
> Can you let me know how you resolved the problem?
> Thanks,
> Bernadette
>
> "Stephanie" wrote:
>
>> I am unable to get my AutoComplete to work when trying to type a Contact
>> name
>> into the "To:" box...can't figure out what is causing this to not work.
Back to top
Display posts from previous:   
Post new topic   General Reply to Topic (not reply to a specific post)    Forums Home -> Contacts All times are: Eastern Time (US & Canada)
Page 1 of 1

 
You can post new topics in this forum
You can reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum